Novosti

silensor

SILENSOR-udlaga protiv hrkanja i apneje.

Da li ste znali da 40% moderne populacije hrče. Opuštanje tonusa mišića tijekom spavanja uzrokuje sužavanje gornjeg respiratornog trakta, što ubrzava protok zraka a strukture u njemu zbog toga počnu vibrirati i uzrokuju neugodan zvuk hrkanja. To znači da je hrkanje mehanički proces kojemu se može stati na kraj mehanički. Tu Vam možemo mi pomoći.

Apnea (prestanak disanja tijekom spavanja) je ozbiljna bolest koja može uzrokovati čitav niz poremaćaja od samo umora zbog loše prospavane noći pa sve do sistemskih bolesti. Opstruktivna apneja je potpuno zatvaranje respiratornog trakta.Hipopneja je smanjenje protoka disanja za 50%.Apneja/hipopneja index je stupanj ozbiljnosti bolesti. To možemo izmjeriti tako da prebrojimo koliko puta pacijent u toku jednog sata spavanja prestane disati na 10 sekundi. Do 5 puta je normalno, do 10 puta je apneja lagana, do 20 puta srednja, a sve iznad 20 puta predstavlja ozbiljan problem.Opstruktivna apneja okarakterizirana je prekidima u vidu jakog hrkanja. Jako noćno znojenje, često noćno mokrenje i suha usta mogu biti indikatori “sleep apnee”.

Silensor-sl sastoji se od prozirnog splinta za gornju i donju čeljust. Donjoj čeljusti je ovom napravom onemogućeno pomicanje unatrag i samim time ne dolazi do sužavanja respiratornog trakta.

Klinički testovi pokazuju da se ovom napravom smanjuje hrkanje za više od 80%, a apnea index smanjuje se 50%.