Dermalni fileri i PRP/PRF

volle_lippen_hyaluron

Dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline koriste se kao neinvazivna metoda pomlađivanja lica. Radi se o injekcijskim tretmanima specijalnim gelom na bazi hijaluronske kiseline s ciljem korekcije bora, brazdi, kožnih nabora, ožiljaka, oblikovanja kontura lica i povećanja volumena, najčešće obraza i usnica.

Hijaluronska kiselina se i prirodno nalazi u ljudskoj koži, no gubi se u prirodnom procesu starenja kože. Kao i prirodnu hijaluronsku kiselinu, hijaluron iz gela razgrađuje enzim hijaluronidaza (koji se nalazi u našem organizmu), tako da gel na prirodni način nestaje iz tijela. Stoga ga možemo smatrati sigurnim i bezopasnim za naše tijelo. Molekule hijaluronidaze “navlače” na sebe molekule vode, čime se postiže efekt “peglanja” bora.

Odmah nakon aplikacije vidjeti ćete drastičnu razliku.Moguća je pojava laganog otoka ili podljeva na mjestu aplikacije filera, otok nestaje za 3-7 dana. Na kontroli, za otprilike dva tjedna, mogu se napraviti potrebne korekcije. S obzirom, da se filer postepeno resorbira, efekt popunjenosti bora (ovisno o vrsti proizvoda) traje 6-12 mj., te se preporučuje ponoviti tretman za 6mj. Na taj ćete naćin održati željeni rezultat.

Najčešći tretmani su popunjavanje nezaolabijalnih bora i popunjavanje usnica. Tim tretmanima, uz blistav osmijeh, koji možete ostvatiti u našoj ordinaciji, možete upotpuniti lijepotu donje trećine Vašeg lica. Istraživanja potvrđuju, da pri prvom kontaktu, upravo taj dio lica, usne i zubi, privlače najviše pažnje!

dermalni_filteri_3  

prfPRF- TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM

PRF ( “platlet rich fibrin” ) , je kratica za trombocitima obogaćen fibrin, koji se dobiva iz pacijentove krvi . Koristi se u estetskoj medicini, parodontologiji, oralnoj kirurgiji i implantologiji. Ključni učinak PRFa je ubrzavanje regeneracije tkiva u koje je primijenjen.To se događa zahvaljujući aktivaciji matičnih stanica i faktora rasta u tkivima u koja se aplicira.

Primjena PRF metode predstavlja revoluciju u području dentalne medicine koja nam omogućuje minimalno invazivne zahvate u raznim područjima sa garantiranim uspjehom.

POSTUPAK:

Nakon vađenja male količine krvi , ona se stavlja u poseban uređaj za centrifugu pomoću koje ovisno o odabranom programu dobivamo i-PRF ili a-PRF. Proces centrifugiranja traje do 8 min pri čemu se odvajaju crvene krvne stanice od plazme , a. trombociti ostaju jer se koristi njihov potencijal obzirom da oni sadrže matične stanice .Plazma koja se koristi je zapravo koncentrat faktora rasta i trombocita koji sadrže matične stanice.

OBLICI PRF-a

I-PRF je tekući oblik obogaćene plazme koji u našoj ordinaciji koristimo za neinvazivno nekirurško pomlađivanje lica,vrata i dekoltea, i za obnavljanje zubnog mesa kod parodontotičnih promjena ( liječenje parodontitisa).

Sam tretman pomlađivanja lica je jednostavan, bezbolan i brz (15 min) . Dobiveni i-PRF se aplicira mikronidelingom ili se injicira u željeno područje lica iglicom već prema željenoj dubini regeneracije tkiva. Ova tehnika stimulira proizvodnju i sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetost kože. Koristi se za anti-aging tretmane (zatezanje kože, peglanje bora), smanjenje hiperpigmentacija, ožiljaka te neravnina kože , te povećanje usana. Neizostavno je spomenuti PRFov odličan uspjeh u liječenju recesija gingive kod parodontitisa gdje potiče obnavljanje epitelnog pričvrstka i pričvrsne gingive

Nakon samo jednog tretmana vidljivo je poboljšanje i do 30 %, a za najbolje rezultate postupak se ponavlja 2-4 puta u vremenskim razmacima od mjesec dana. Nakon toga preporučuje se raditi 1 tretman godišnje radi održavanja. Dodatna prednost tog zahvata je da se može kombinirati s tretmanom hijaluronskim filerima, a potrebitost toga određujemo na pregledu naravno u skladu sa željama pacijenta

A-PRF je fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se primjenjuje u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontologiji , a omogućuje brže i bezbolnije zaraštavanje rana, te popunjavanje koštanih defekata

PREDNOSTI PRF metode pred drugim metodama koje koriste učinak krvne plazme: 100% biokompatibilnost što znači da ne postoji mogućnost neželjene nuspojave,jer se koristi vlastita plazma pacijenta bez dodataka aditiva. Cijeli postupak se radi pred pacijentom, sam zahvat je minimalnoinvazivan i bezbolan.

U ordinaciji dentalne medicine Ereš Dugalija koristimo ga više od 8 mjeseci te se možemo pohvaliti uspjehom te vrlo dobrim feedbackom pacijenata.

rBVaEVeIX6yAZQtdAAKaweCC6mY137Plasma-Rich-Fibrin-in-Dentistry1