Dječja stomatologija

Djeca su za nas posebni pacijenti, čije se povjerenje treba zaslužiti a jednom stvoreno povjerenje između Vašeg djeteta i njegovog stomatologa, osnova je kvalitetne terapije za zdravlje zuba Vašeg djeteta, cijeli život.

Djeca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaču hranu, brže i bolje govore, opće zdravlje im je bolje, jer bolesna usta i zubi utječu na pojavu bolesti ostalih organa. Zdrava usta lijepo je vidjeti, a lijepi zubi djetetu daju potrebno samopouzdanje.

djecja-stomatologija

Preventiva u djece uključuje:

  • naviku oralne higijene
  • ortodonciju
  • angažman roditelja
  • pravilnu prehranu
  • pečaćenje fisura
  • sigurnost tijekom bavljenja sportom

Kada je vrijeme za prvi posjet stomatologu?

Posjetite stomatologa čim izbije prvi zub, tako ćete naučiti sve o njezi zuba vašeg djeteta, a ono će kasnije pripadati grupi ljudi bez karijesa.

Uloga roditelja u oralnom zdravlju djeteta

Nakon procjene zdravstvenog stanja zuba, stomatolog predlaže program kućne njege. Taj će program uključivati četkanje zuba, uporabu zubnog konca, savjete o prehrani  i ako je potrebno dodatne mjere topikalne prevencije. Pridržavate li se savjeta stomatologa kod svog ćete djeteta stvoriti doživotnu naviku zubne higijene.

Uloga stomatologa u oralnom zdravlju djeteta

Čišćenje i poliranje zuba, kao i preventivni tretmani dio su programa prevencije bolesti dječjih zuba. Redovitim posjetama stomatologu  na vrijeme će se uočiti eventualni problemi početnih karijesa, ortodontski problemi tj. problemi položaja zuba i razvoja čeljusti.