Estetska stomatologija

Dentalna medicina danas, osim oralnog zdravlja, mora postići privlačan osmijeh pri čemu ne smije zanemariti harmoniju funkcioniranja žvačnog sustava. Osim prevencije, dijagnoze i sanacije oralnih struktura naglasak se stavlja na estetiku osmijeha, zdrave i bijele zube. Estetska dentalna medicina uključuje:

Izbjeljivanje zubi

izbjeljivanje_2Vaš osmijeh je izrazito važan. Osmijeh je ono što odmah primijetimo kad se s nekim upoznajemo. Bijeli, sjajni osmijeh je uistinu prekrasan – zbog njega se osjećate odlično i puni samopouzdanja te na svakoga ostavljate izvrstan prvi dojam.

Prirodno starenje organizma u kombinaciji sa stilom života može znatno obojati i potamniti Vaše zube. Mnoge naše svakodnevne aktivnosti tom procesu znatno doprinose: pušenje te pijenje kave, kole, čaja ili crnog vina.

Izbjeljivanje zuba Vaš osmijeh može pokazati u najboljem izdanju. Ne-profesionalni načini izbjeljivanja, koji nisu klinički dokazani, mogu dovesti do neželjenih rezultata i negativnih posljedica – pobrinite se da izbjeljivanje bude:

  • brzo i praktično
  • dokazano sigurno
  • učinkovito izvedeno od strane stomatologa

izbjeljivanje_zubiIzbjeljivanje svih zubi u našoj ordinaciji radimo ZOOM tehnologijom kojom se dobiva 5 nijansi svjetlija boja od postojeće. Proces izbjeljivanja traje oko sat vremena i potpuno je siguran.

Prije izbjeljivanja potrebno je zube temeljito očistiti od naslaga i zubnog kamenca što radimo Air flow pjeskarom– potpuno bezbolna i ugodna metoda.

Izbjeljivanje avitalnih zubi (endodontski liječenih) radi se aplikacijom gela za izbjeljivanje u krunu avitalnog zuba, a ponavlja se nekoliko puta dok se ne dobije željena nijansa.

pjeskarenje2 Air-flow-before-and-after-pictures

Smile design

smile-designUključuje više disciplina dentalne medicine kojim se postiže rekonstrukcija osmijeha i privlačnost cijelog lica.
Za zadovoljavanje lijepog osmijeha potrebni su ravni zubi u pravilnom zagrizu koji veličinom, oblikom i bojom odgovaraju licu, a odnos zubi i desni („crveno i bijelo“) je presudan za vrhunski rezultat. Kreiranjem Vašeg osmjeha bavimo se dugi niz godina usavršavajući metode kojim postižemo brže rezultate.

Keramičke ljuskice (Veneers)

veeners_2veeners_1Najpopularnija metoda uljepšavanja osmijeha kojom se može popraviti boja, oblik i položaj,a izrađuje se od porculana. Ovu metodu koristimo kada želimo sačuvati zubnu strukturu zbog dobi pacijenta a zadovoljiti strogi estetski kriterij “prirodno sličnog bijelog zuba”. Najčešće se primjenjuju u gornjoj fronti.

Kompozitni ispuni

KOMPOZITNI-ISPUNI_1KOMPOZITNI-ISPUNIBilo da se radi o prednjim ili stražnjim zubima koristimo visokokvalitetne materijale koji vjerno oponašaju izgled zuba  i nadoknađuju izgubljenu strukturu uzrokovanu karijesom ili lomom. S posebnim naglaskom na odabir što sličnije boje, što nam danas omogućuje napredna tehnologija, čuvamo vlastiti zub što je moguće duže.