Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su godina postali zlatni standard kada pričamo o povećanju usana, micanju podočnjaka, popunjavanju nazolabijalnih, te ostalih bora na licu.

Opis postupka

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u ljudskoj koži, no kao i kolagen, te potkožna masnoća i elastičnost, gubi se u prirodnom procesu starenja kože, što dovodi do uvlačenja kože i nastanka bora. Koža na taj način gubi sjaj, zategnutost, te je dehidrirana.

Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja ima velik utjecaj u izgradnji izvanstaničnog prostora kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode kao i cijeljenju.

Dermalni fileri na bazi hijalurona popunjavaju bore i revitaliziraju lice, a pokazalo se također da utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Kao i prirodnu hijaluronsku kiselinu, hijaluron iz gela razgrađuje enzim hijaluronidaza (koji se nalazi u našem organizmu), tako da gel na prirodni način nestaje iz tijela. Stoga ga možemo smatrati sigurnim i bezopasnim za nas.

Njima se mogu tretirati bore, povećat usne, podizanje jagodica ili cijelog lica.

Odmah nakon aplikacije vidjeti ćete drastičnu razliku. Moguća je pojava laganog otoka ili podljeva na mjestu aplikacije filera, a otok nestaje za 3-7 dana. Na kontroli, za otprilike dva tjedna, mogu se napraviti potrebne korekcije. S obzirom da se filer postepeno resorbira, efekt popunjenosti bora (ovisno o vrsti proizvoda) traje 6-12 mj., te se preporučuje ponoviti tretman za 6mj. Na taj način ćete održati željeni rezultat.

Komplikacije ovog tretmana su rijetke, a pojavljuju se u obliku blažeg crvenila i oteknuća na mjestu iniciranja, te kao blaži svrbež koji nestaje za nekoliko dana nakon tretmana.

Najčešći tretmani

Najčešći tretmani su popunjavanje nazolabijalnih bora i popunjavanje usnica. Tim tretmanima, uz blistav osmijeh, koji možete ostvariti u našoj ordinaciji, možete upotpuniti lijepotu donje trećine Vašeg lica. Istraživanja potvrđuju, da pri prvom kontaktu, upravo taj dio lica, usne i zubi, privlače najviše pažnje!

Tijek tretmana

Prije samog tretmana potrebno je dobro očistiti lice i ukloniti šminku. Ovisno o mjestu na koje se aplicira filer daje se i anestezija.

Aplikacija traje svega nekoliko minuta, od 15 minuta pa do sat vremena, a oporavka gotovo nema.

Nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Cjenik

Više o načinima plaćanja i cijenama filera možete provjeriti u cjeniku.

Cjenik

Najčešće postavljana pitanja

Što su hijaluronski fileri?

Hijaluronski dermalni fileri su zadnjih godina zlatni standard u rejuvenaciji, odnosno pomlađivanju lica. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našem tijelu. Po svojem sastavu, to je aminokiselina koju stvara naše tijelo, a između ostalih područja, najviše se nalazi u koži. Njezina je glavna karakteristika sposobnost vezanja vode, čineći tako kožu elastičnom i mekanom, zadržavajući njen prirodni sjaj. Tretmanom dermalnih filera se ublažavaju znakovi starenja, vraća se izgubljeni volumen kože, a u velikom broju slučajeva koriste se za preoblikovanje i definiranje usana i crta lica.

Tko su kandidati?

Kandidati su osobe s već izraženim borama, umornim izrazom lica ili osobe koje žele naglasiti određeni dio lica, kao na primjer usnice. Prvi znakovi starenja se najčešće pojavljuju sredinom dvadesetih godina, a hoće li se promjene javiti ranije ili kasnije, ovisi o stilu života te genetici. Također, osobe nakon gubitka većeg broja kilograma primijete gubitak volumena u predjelu lica koji je potrebno nadopuniti. Hijaluronski dermalni fileri se ne primjenjuju kod osoba koji boluju od sistemskih autoimunih bolesti, onkoloških pacijenata, trudnica i dojilja. Pacijenti koji imaju učestale herpese mogu se podvrgnuti tretmanu, uz profilaktičku antivirusnu terapiju.

Koja područja lica možemo tretirati hijaluronskim filerima?

Tretmanom hijaluronskim filerima mogu se ublažiti ili popuniti statičke bore, vratiti volumen lica te postići efekt liftinga lica, a noviji modeli hijaluronskih filera potiču sintezu vlastitog kolagena čime se duže zadržava mladenački izgled lica. Hijaluronske dermalne filere možemo aplicirati u sve zone lica, a najčešće se koriste za popunjavanje nazolabijalnih ili marionetskih bora, remodeliranje nosa, za vraćanje volumena ili augmentaciju obraza, te za augmentaciju usana i oblikovanje kontura usana.

Koliko traje učinak dermalnih filera?

Trajnost hijaluronskih dermalnih filera ovisi o vrsti dermalnog filera kojeg smo aplicirali i strukturi kože, te očekivano trajanje učinka iznosi između 6 i 24 mjeseca.

Kada se može ponoviti tretman?

Ukoliko pacijent nije zadovoljan rezultatom zbog premale količine filera, tretman se nakon 2-3 tjedna može ponoviti.