Opis tretmana

PRF ( “platlet rich fibrin” ), je kratica za trombocitima obogaćen fibrin, koji se dobiva iz pacijentove krvi . Koristi se u estetskoj medicini, parodontologiji, oralnoj kirurgiji i implantologiji. Ključni učinak PRFa je ubrzavanje regeneracije tkiva u koje je primijenjen.To se događa zahvaljujući aktivaciji matičnih stanica i faktora rasta u tkivima u koja se aplicira.

Primjena PRF metode predstavlja revoluciju u području dentalne medicine koja nam omogućuje minimalno invazivne zahvate u raznim područjima sa garantiranim uspjehom.

Postupak

Nakon vađenja male količine krvi , ona se stavlja u poseban uređaj za centrifugu pomoću koje ovisno o odabranom programu dobivamo i-PRF ili a-PRF. Proces centrifugiranja traje do 8 min pri čemu se odvajaju crvene krvne stanice od plazme , a. trombociti ostaju jer se koristi njihov potencijal obzirom da oni sadrže matične stanice .Plazma koja se koristi je zapravo koncentrat faktora rasta i trombocita koji sadrže matične stanice.

Oblici PRF-a

I-PRF

I-PRF je tekući oblik obogaćene plazme koji u našoj ordinaciji koristimo za neinvazivno nekirurško pomlađivanje lica,vrata i dekoltea, i za obnavljanje zubnog mesa kod parodontotičnih promjena ( liječenje parodontitisa).

Sam tretman pomlađivanja lica je jednostavan, bezbolan i brz (15 min) . Dobiveni i-PRF se aplicira mikronidelingom ili se injicira u željeno područje lica iglicom već prema željenoj dubini regeneracije tkiva. Ova tehnika stimulira proizvodnju i sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetost kože. Koristi se za anti-aging tretmane (zatezanje kože, peglanje bora), smanjenje hiperpigmentacija, ožiljaka te neravnina kože , te povećanje usana. Neizostavno je spomenuti PRFov odličan uspjeh u liječenju recesija gingive kod parodontitisa gdje potiče obnavljanje epitelnog pričvrstka i pričvrsne gingive.

Nakon samo jednog tretmana vidljivo je poboljšanje i do 30 %, a za najbolje rezultate postupak se ponavlja 2-4 puta u vremenskim razmacima od mjesec dana. Nakon toga preporučuje se raditi 1 tretman godišnje radi održavanja. Dodatna prednost tog zahvata je da se može kombinirati s tretmanom hijaluronskim filerima, a potrebitost toga određujemo na pregledu naravno u skladu sa željama pacijenta.

A-PRF

A-PRF je fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se primjenjuje u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontologiji , a omogućuje brže i bezbolnije zaraštavanje rana, te popunjavanje koštanih defekata

PREDNOSTI PRF metode pred drugim metodama koje koriste učinak krvne plazme: 100% biokompatibilnost što znači da ne postoji mogućnost neželjene nuspojave,jer se koristi vlastita plazma pacijenta bez dodataka aditiva. Cijeli postupak se radi pred pacijentom, sam zahvat je minimalnoinvazivan i bezbolan.

Cjenik

O cijenama PRF tretmana možete saznati u našem cjeniku

Cjenik