Opis zahvata

Najpopularnija metoda uljepšavanja osmijeha kojom se može popraviti boja, oblik i položaj, a izrađuje se od porculana. Ovu metodu koristimo kada želimo sačuvati zubnu strukturu zbog dobi pacijenta, a zadovoljiti strogi estetski kriterij “prirodno sličnog bijelog zuba”. Najčešće se primjenjuju u gornjoj fronti.

Ovaj zahvat pruža niz prednosti za naše pacijente:

  • Keramičke ljuskice su estetsko-korektivno rješenje za Vaše zube, daleko konzervativnije i ne invazivnije od zubnih krunica
  • Ljuskice kao i ljepila (za fiksiranje ljuskice na zub) su potpuno biokompatibilni i stoga ne izazivaju nikakav oblik upale niti povlačenja gingive
  • Radi se o iznimno izdržljivoj, trajnoj i estetski savršenoj strukturi

Idealan ste kandidat ako imate svoje očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune.

Tijekom konzultacija s našim stomatolozima, saznat ćete koja vrsta ljuskica je optimalna za vaše zube uzimajući u obzir željeni konačni rezultat.

Uz pravilno održavanje, ljuskice mogu biti dugotrajno rješenje za manje estetske probleme.

Ako želite vratiti samopouzdanje, ljuskice su idealno rješenje za postizanje skladno oblikovanih zubi i blistavo bijelog osmijeha.

Mjere opreza

Navike poput grickanja noktiju, žvakanja leda i korištenja zubi za otvaranje paketa su i inače štetne za zube budući da uzrokuju pucanje i lomljenje te eroziju zubi.

Iako je porculan prilično čvrst, nije čvrst poput prirodnih zubi, stoga su te navike još štetnije za osobe s ljuskicama.

S obzirom na to da porculan nije porozan, ljuskice su vrlo otporne na mrlje.

Cjenik

O cijenama ljuskica možete saznati u našem cjeniku

Cjenik

Najčešće postavljana pitanja

Što su ljuskice?

To su tanke keramičke navlake koje se lijepe na prednji dio zuba i kojima možemo uljepšati osmijeh. Izrađuju se individualno po mjeri pacijenta, zahtijevaju minimalno brušenje zuba, a zbog svoje delikatne strukture izgledaju iznimno prirodno. Kada na televiziji ili u časopisima vidite poznate osobe sa savršenim osmijehom, u većini slučajeva radi se o keramičkim ljuskicama.

Kolika je trajnost ljuskica?

Ljuskice su veoma trajne jer se za postojeće zube lijepe tehnikama koje omogućuju veliku čvrstoću veze.

Kada raditi ljuskice za zube?

Ljuskice preporučamo koristiti kada ne postoje velika oštećenja na zubu pošto ljuskice prekrivaju samo prednji dio zuba. Ljuskice možete koristiti kada želite korigirati boju zuba, oblik ili položaj zuba, veličinu zuba, kada želite smanjiti razmak među zubima ili kao nadoknada odlomljenih bridova i rubova.