OPIS ZAHVATA

Implantati su titanski nadomjesci koji zamjenjuju korijen zuba koji je izvađen ili prirodno nije izrastao, a ugrađuju se u čeljusnu kost. Implantat može riješiti i funkciju i estetiku bez brušenja okolnih zuba. Može se koristiti kod gubitka jednog zuba, kao nosači mosta kod pacijenata koji bi inače bili primorani nositi mobilne proteze ili kao sidrišta potpunih proteza osiguravajući njihovu stabilnost.

Implantat u obliku vijka ugrađuje se u čeljusnu kost na mjestu gdje nedostaje zub, a na njega se postavlja abutment, na koju se zatim postavlja protetski rad.

U klinici Ereš- Dugalija možete birati između Nobel Biocare, JD Evolution i MIS dentalnih implantata. Svaki od proizvođača ima dugu tradiciju, te osigurava najbolje rezultate. Uz savjet doktorice birate implantate koji najviše odgovaraju Vašoj financijskoj strukturi.

Ugradnja implantata je potpuno bezbolna, a provodi se pod lokalnom anestezijom. Implantat je izrađen od biokompitabilnog materijala koji srasta s kosti nakon 3 do 6 mjeseci. Taj postupak naziva se oseointegracija, a ona je važna za stabilnost i trajnost implantata. Nakon oseointegracije ugrađuje se nadogradnja na implantat i već unaprijed dogovorena suprastruktura (krunica, most, proteza).

Kad zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi. U potpunosti zamjenjuju zube koji nedostaju te vraćaju osjećaj samopouzdanja i podižu kvalitetu cjelokupnog života.

Danas je ugradnja implantata jedan od najsigurnijih postupaka u dentalnoj medicini s postotkom uspješnosti oko 90%. Kontraindikacije za ugradnju implantata su premalo kosti, loša higijena, pušenje i neke sistemske bolesti.

Bilo da se radi o nadomjestku jednog zuba, više njih ili potpune bezubosti, broj potrebnih implantata definira stomatolog nakon kliničke procjene na prvom pregledu.

PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA

Naročito za jedan izgubljen zub uvijek se preporučuje ugradnja implantata jer je bolje rješenje od ugradnje mosta zbog toga što se okolni zubi ne bruse.

Osjet i funkcionalnost mogu se usporediti s pravim zubom. Za razliku od ostalih rješenja koja mogu otežavati svakodnevni život, implantati ne smetaju u smijanju, jelu i govoru.

Implantati su dugotrajno rješenje koje zadržava oblik lica i osmijeh. Gubitkom zubi lice gubi potporu zbog čega postupno dobiva oronuli izgled. Oni također ne dozvoljavaju da kost propada, gubi na čvrstoći ili snazi.

Nemate smetnje u govoru jer uz postavljanje krunice, kao što smo već spomenuli, implantati funkcioniraju kao prirodni zubi. Oni također sprječavaju da se zdravi okolni zubi pomiču kao što je slučaj kad na mjestu izgubljenog zuba ostane prazan prostor.

PREDUVJETI ZA UGRADNJU IMPLANTATA

Svaki pacijent koji razmišlja o ugradnji implantata, mora učiniti rentgensku snimku. Tek nakon tog koraka i kliničke procjene gingive i okolnog tkiva stomatolog predlaže odgovarajući plan terapije.

Idealni kandidati za ugradnju implantata su oni s odgovarajućom gustoćom kosti i dobrom općom anamnezom. Pacijenti s određenim kroničnim bolestima moraju se posavjetovati sa svojim liječnikom opće prakse i sa stomatologom odrediti spadaju li u eventualnu rizičnu skupinu u koju se implantati mogu ugrađivati. Također, uspješnost i dugotrajnost uvelike implantata uvelike ovisi o općem stanju pacijenta i progresivnosti bolesti od koje boluje.

TRAJANJE ZUBNIH IMPLANTATA

Zubni implantati pravilno ugrađeni i jednako tako dobro održavani od strane pacijenta- mogu trajati vječno. Prije svega najbitnija je oralna higijena! Detaljna i svakodnevna higijena omogućava da prostor oko implantata bude uvijek besprijekorno čist, pa se time smanjuje mogućnost velike koncentracije raznih bakterija koje dovode do gubitka implantata.

Cjenik

O cijenama implantata i mogućnostima plaćanja možete saznati u našem cjeniku

Cjenik

Najčešće postavljana pitanja

Koji je postupak ugradnje i je li bolan?

Ugradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom. Postupak je potpuno bezbolan. Na odabrano mjesto u kosti se ugradi titanski vijak, koji se ostavlja da sraste s kosti 3-6 mjeseci. Postupak se naziva oseointegracija i neophodan je za stabilnost i trajnost implantata.

Koliko traju zubni implantati?

Uz pravilnu higijenu i održavanje, implantati traju doživotno.

Je li zahtjevno održavanje implantata?

Zubni implantati zahtijevaju istu brigu kao i pravi zubi- redovito pranje i redovni posjet stomatologu.

Mogu li plaćat na rate?

Našim pacijentima nudimo različite mogućnosti plaćanja, uključujući i obročno plaćanje bez kamata.

Koja je cijena zubnih implantata?

Cijene zubnih implantata u Dentalnoj medicini Ereš- Dugalija ovise o tipu implantata i vrsti.

To zajedno sa mogućnostima plaćanja možete saznati u našem cjeniku.

Koja je uspješnost ugradnje zubnih implantata?

Uspješnost ugradnje implantata je 99%. U našoj klinici gotovo da nemamo slučaj odbacivanja implantata.

Jesam li kandidat za ugradnju implantata?

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zubi svakako se preporuča ugradnja implantata. Također, osobama koje ne mogu nositi zubne proteze.

Koja je uspješnost dentalnih implantata?

Pacijent mora biti svjestan da briga o protetskom nadomjestku zahtjeva osobitu pažnju i više truda od održavanja prirodnih zuba. Osnova za temeljitu oralnu higijenu su pravilno četkanje, ali i uporaba interdentalnih četkica, tuševa za zube i vodica za ispiranje, te zubnog konca. Ako oralna higijena nije ispravna, dolazi do upale sluznice oko implantata koja se može proširiti i na kost oko implantata (periimplantitis).