Aligneri

U današnje vrijeme sve su prisutniji - aligneri. Riječ je o setu prozirnih udlaga koje pacijent sam stavlja, a koje se rade prema skeniranim otiscima čeljusti intraoralnim skenerom. U našoj ustanovi služimo se in-house metodom: digitalno skeniranje čeljusti , ortodont u CAD/CAM softwareu planira terapiju pomaka zuba, 3D printerom dobivamo modele sa planiranim pomacima , na temelju kojih dentalni tehničar izrađuje individualne alignere – prozirne udlage, te se za svaku fazu pomicanja zuba izrađuje po jedna udlaga. Kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, izrađujemo drugu i tako do kraja terapije. Glavna prednost clear alignera leži u njihovoj nevidljivosti (jer su udlage prozirne) i što ga pacijent može sam skinuti.Važno je napomenuti da ovakav vid terapije nije za teže ortodontske nepravilnosti gdje je klasični fiksni ortodontski aparat za zube nezamjenjiv.

Cjenik

Više o cijenama usluge saznajte u našem cjeniku.

Cjenik

Najčešće postavljana pitanja

Kada se preporučuje posjet ortodontu?

Ako ustanovite da vam se zubi preklapaju, da imate nepravilan zagriz, razmake između zubi te višak ili manjak zubi. Idealna dob za prvi posjet ortodontu je 9 godina kako bismo ustanovili stanje zubi i identificirali eventualnu potrebu za ortodontskim tretmanom u budućnosti.

Postoji li dobna granica za ispravljanje položaja zubi i čeljusti?

Dobna granica ne postoji. Ortodontska terapija moguća je u bilo kojoj životnoj dobi.

Koliko traje ortodontska terapija?

Trajanje ortodontske terapije određuje se na individualnoj osnovi ovisno o težini početne anomalije.

Koja je cijena ortodontske terapije?

Cijenu terapije možete saznati u našem cjeniku.

Što je sve uključeno u cijenu fiksnog ortodontskog aparata?

Uključeno je postavljanje ortodontskog aparata, sve kontrole, skidanje aparata i izrada mobilnog retainera.

Što je retainer?

Retainer je prozirna udlaga koja se nosi nakon aktivne fiksne ortodontske terapije po uputama ortodonta koji određuje satnicu nošenja.Treba ga pravilno nositi jer rezultat terapije moguće je zadržati isključivo redovitim nošenjem retainera.

Što je trajna fiksacija?

Trajna fiksacija je žica koja se postavlja s unutrašnje strane prednjih zuba nakon završene ortodonske terapije. Prvenstveno se koristi kod pacijenata koji su prije terapije imali razmak između prednjih zuba.