Opis tehnologije

U našoj klinici radimo s najnovijom tehnologijom koja nam omogućuje savršenu estetiku prilagodljivu bilo kojem obliku i boji zuba i to sve u vrlo kratkom vremenu bez obzira je li u pitanju krunica, ljuskica, most ili inlay. Zahvaljujući vrhunskom Dentsply Sirona CAD/CAM sustavu, potpuno novi zub možete dobiti u samo jednoj posjeti.

U stomatologiji se posljednjih godina odvija digitalna revolucija koja omogućuje novu razinu metodologije stomatološkog liječenja u kojem se zdravlje, ali i ugoda pacijenta, stavlja na prvo mjesto.

3dmodel

Pomoću naprednih i sofisticiranih sustava, liječenje postaje preciznije i jednostavnije, a postupak postaje ugodniji i brži uz puno manje stresa i smanjenog broja posjeta ordinaciji.

Naša klinika opremljena je Dentsply Sirona Cad/Cam opremom koja uključuje intraoralne skenere: Dentsply Sirona Primescan (trenutačno broj 1 intraoralni skener u dentalnom svijetu) i Omnicam, laboratorijski skener inEos x5, in Office CEREC software, MC XL In Office glodalicu, inLab CAD Software za digital design, inLab MCX5 glodalicu i Formlab 3D dentalni printer.

CAD/CAM je kratica engleskih pojmova Computer-Aided-Design /Computer -Aided-Manufacturing.

CAD/CAM sustav se sastoji od intraoralnog skenera kojim se uzima digitalni scan zuba u svega nekoliko sekundi, pri čemu za manje zahvate nije potrebno više uzimati standardni otisak. Nakon digitalnog otiska u Cerec sustavu, dizajniramo nadomjestak Cerec softwareom pri čemu i sam pacijent može sudjelovati i dobiti viziju kako će izgledati prije nego je sam nadomjestak izrađen. Kad smo zadovoljni dizajnom šaljemo rad na izradu u Cerec milling unit MC XL ili inLab MC X5, kojim dobivamo točno onakav rad kakav smo zamislili u softwareu.

3dmodeli

Korištenjem CAD/CAM tehnologije u potpunosti se kontrolira konačan rezultat, te omogućava da željeni izgled zuba bude savršenog oblika i estetike. Za takvu metodu izrade protetskih nadomjestaka omogućena je vrhunska preciznost.

Glavne prednosti CAD/CAM tehnologije u stomatologiji:

  • Preciznost izrade protetskih nadomjestaka
  • Brzina izrade
  • Nema potrebe za klasičnom izradom otiska zuba
  • Vizualizacija krajnjeg izgleda zuba
  • Nadomjestak je prirodnog izgleda
  • CAD/CAM sustav u stomatologiji omogućava pouzdan, precizan i brz pristup liječenju koji doprinosi većoj ugodi.