Jedan zub na implantatu

Nakon rentgenske snimke i dogovora sa stomatologom, na mjesto gdje nedostaje zub ugrađuje se implantat. Nakon ostaointegracije (cijeljenja) koja može trajati do 6 mjeseci, uzima se otisak po kojem izrađujemo krunicu.

Mali most na implantatima

Most sa 2 ili više uporišta se preporuča pacijentima kojima nedostaju tri zuba.

Semicirkularni most na implantatima

Kandidati za semicirkularni most su pacijenti kojima nedostaje više zubi.

Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati ovisno o stanju i strukturi kosti u čeljusti.

Tijekom zarastanja, ako implantat ima primarnu stabilnost, može se nositi privremeni rad. Novi zubi izgledaju skladno, a pacijenti imaju osjećaj kao da imaju svoje prirodne zube.

Proteze fiksirane implantatima

Raspored i količina implantata ovise o stanju kosti, a obično se ugrađuju po 4 implantata u gornju čeljusti i 2 implantata u donju čeljust.

Nakon ugradnje implantata izrađuju se privremene mobilne proteze koje se nose dok trajni rad nije gotov. Implantat se nalazi u kosti, a vanjski dio nosi element veze kojim se proteza učvršćuje. Podupiranjem proteze implantatima postiže se bolja stabilnost.

All on 4

All-on-4 je metoda koja se temelji na protetskom mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata.

Ova relativno nova implantološka metoda namijenjena je klijentima bez zuba ili sa zubnim protezama, koji u kratkom vremenu žele nov osmijeh. Ovaj sustav se koristi kod potpune bezubosti i/ili kada nije moguće postići zadovoljavajuću stabilnost potpune proteze.

U čeljust se ugrađuju četiri zubna implantata koji služe kao nosači koji pridržavaju protezu.

Implantati se ugrađuju u prednji dio čeljusti gdje se nalazi najviše kosti, a kako se ugrađuju pod određenim kutom zahvaćaju veću površinu zubnog grebena te je moguće nadomjestiti sve zube koji nedostaju, a da se pritom izbjegne zahvat augmentacije (povećanja) kosti ili podizanja dna sinusa.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog protetskog rada koji se dan nakon operacije daje pacijentu. Pacijentu se nakon 3 mjeseca izrađuje trajni most. Taj je period potreban za proces srastanja zubnog implantata s kosti čeljust, na kojima se izrađuje trajni rad.

All on 6

Ovaj je sustav prikladan kod gubitka svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, a njime se može u kratkom vremenu vratiti funkcija čeljusti te estetika lica.

U pravilu, uvijek je bolje imati čim više nosača za protetski rad stoga je ova metoda odlično rješenje za bezube čeljusti. No treba imati na umu da u pojedinim situacijama, zbog male količine ili loše kvalitete kosti, postoji ograničen broj implantata koje je moguće postaviti.

Ovom se metodom u čeljust ugrađuje šest implantata, na koje se nakon zarastanja vijcima fiksira keramički most koji u potpunosti nadomješta izgubljene vlastite zube.

U slučaju da postoji nedostatak kosti, ugrađuje se umjetna kost.

Most koji je postavljen na šest implantata čini cijelu terapiju stabilnijom, dugotrajnijom, a vašem licu vraća lijep izgled.

Kandidati

  • Ukoliko želite fiksni protetski rad, a izgubili ste sve ili većinu svojih zuba
  • Imate zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje
  • Ukoliko imate potpunu mobilnu protezu duži niz godina
  • Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti

 

Više o vrstama zubnih krunica, mostovima i protezama možete saznati ovdje: PROTETIKA

Cjenik

Više o načinima plaćanja i cijeni zahvata možete provjeriti u našem cjeniku

Cjenik