U treptaj oka prošle su 2 godine otkako sam prvi put kročila u Polikliniku Ereš-Dugalija. Da, i dalje se ondje osjećam kao kod kuće i posjećujem ih vrlo često. Ako se pitate kakve ja to problematične zube imam ako sam stalno kod stomatologa, nisam više u igri samo ja. Sada su pacijenti dr. Ivane i moj maleni dvogodišnjak, moja majka i muž, a tata i kčerkica su sljedeći u redu. Napokon moja obitelj ima stomatologinju u čije se ruke prepuštamo bez straha i s radošću jer znamo da kući odlazimo širokog osmijeha, zadovoljni i ispunjeni.

Obzirom da sam i više no zadovoljna svim urađenim stomatološkim uslugama, nedavno sam se odlučila i na neke estetske korekcije. Priznajem, u meni je postojala mala doza straha no ne zbog sumnje prema doktorici već zbog sumnje kako će promjena odgovarati mom licu. Naime, odlučila sam se na korekciju usana dermalnim filerima. Ono što me na sastanku i dogovoru oko zahvata oduševilo jest što nisam morala apsolutno ništa objašnjavati, već je dr. Ivana čim je promotrila moje lice točno znala što treba uraditi kako bi moje usne izgledale prirodno i u skladu s mojim likom i stilom. Postupak je bio gotovo bezbolan i vrlo brz, a rezultat fantastičan! Sve je odrađeno točno onako kako sam zamišljala i priželjkivala. Moje usne izgledale su toliko prirodno da me suprug pitao kod kuće “i što ste danas radili?”, haha.

Postupak smo ponovili opet nakon godinu dana i danas su moje usnice ljepše no ikad, a ja sretna i zadovoljna. Minimalne korekcije a maksimalan i sjajan rezultat!

Kako bi moj osmjeh bio potpuno savršen odlučila sam se i na izbjeljivanje zubi inovativno i bezbolnom Philips Zoom tehnologijom. Fotografija govori više od 1000 riječi. Željela bih napomenuti da sam strastveni kavopija a moji zubi su i dalje savršeno bijeli iako je prošlo skoro godinu dana od tretmana. Suprug je imao prije nekoliko godina izrazito loše iskustvo s izbjeljivanjem zubi kod bivšeg stomatologa, danima nije mogao piti niti jesti. On je bio blago šokiran kada me vidio kako nakon postupka izbjeljivanja normalno jedem i pijem bez ikakvog nelagodnog osjećaja preosjteljivosti ili boli. Pogađate, i on je odmah odlučio zakazati termin i korigirati nekoliko stvari koje su ga smetale.

U samo dva posjeta poliklinici, njegovi su zubi bili uređeni i bez pretjerivanja sada ima, kako se kaže, “hollywoodski osmijeh.”

Vidjevši svog zeta i mene i slušajući naša pozitivna iskustva, moja mama donijela je odluku koju se godinama spremala donijeti no nažalost nije bila u dobrim i stručnim rukama. Ja uvijek tvrdim da se u životu sve događa s nekim razlogom, pa tako vjerujem da su se mamina negativna iskustva sa stomatolozima morala dogoditi kako bi ju život doveo u Ereš-Dugalija.

Želim sa vama podijeliti njezino iskustvo jer me ono posebno grije oko srca.

Moja majka jedna je od onih osoba koja se smije i kada je najteže. Nažalost, genetski je naslijedila poprilično loše zube te je kroz život često morala posjećivati zubare zbog čega je bila vrlo nesretna. Nebrojivo puta mi je rekla “jednom ću i ja imate lijepe zube i neću ih morati skrivati”.

To se nedavno napokon i ostvarilo u ovoj poliklinici u rukama dr. Ivane.

U svega 4 dolaska, moja mama je dobila novi osmjeh. Ono što ju je najviše obradovalo jest što se sve moglo napraviti na njezine prirodne zube, dakle bez vađenja zuba, bez implantanata i kirurških zahvata kako joj je to bilo savjetovano od raznih drugih stomatologa. Njezina je velika želja napokon ostvarena.

Ona je sada žena koja ima puno više samopouzdanja i ljubavi prema sebi samoj, dakle ovo nije bio samo običan stomatološki zahvat nego puno više od toga i zato ćemo zauvijek biti zahvalni cijelom Ereš-Dugalija timu.

Priznat ću vam još samo da razmišljam o ponovnoj ortodontskoj intervenciji obzirom da su mi se nakon nošenja fiksnog aparatića u pubertetu, donji zubi nažalost vratili na staro i sada u potpunom nesrazmjeru s gornjim zubima što mi poprilično smeta i pri zagrizu. No, o tome ću vam pričati drugom prilikom kada donesem konačnu odluku sa stručnjacima u poliklinici.

Veselim se vidjeti i tatin izraz lica nakon prvog posjeta na koji se sprema, naime on se bori s paradontozom. Uopće ne sumnjam da će i njegov slučaj biti uspješno riješen.

 

Na kraju, onako najiskrenije, od srca i za vaše dobro, ne prepuštajte se strahu, pobijedite ga kao i ja, kao i moja obitelj jer ovdje ste u sigurnim rukama. :)

 

 

Piše: Dorin Zelenika