Metoda all on four je vrlo moderna i primamljivo zvuči, ali zapravo nije pacijentima ponekad potpuno jasno što time dobivaju. Naime, ova popularna metoda ima puno inačica, no ponajprije se radi o opskrbi cijele čeljusti sa četiri implantata i protetskim fiksnim radom na te implantate.

Vrlo je malo situacija kad ona nije primjenjiva tako da se u našoj ustanovi  često radi. Naša dr.Ivana Ereš-Dugalija svoj je magistarski rad izradila i obranila upravo na ovoj metodi.

 

Koje su indikacije za takav zahvat?

Prije svega namijenjena je pacijentima koji imaju opsežan nestanak kosti i zuba uvjetovan ili parodontološkom prošlošću ili traumom, a ova metoda nadomješta kako zube tako i tkivo grebena na kojem su nekad bili zubi(kost,sluznica).

Najpopularniji nadomjestak je fiksna proteza koja je prihvatljiva cjenovno većini pacijenata koji se odluče za ovu metoda rješavanja svog problema zubi. Sofisticiranija, ali tehnološki zahtjevnija i posljedično skuplja varijanta je all on four na cirkonskoj osnovi koja će zadovoljiti i najzahtjevnije pacijente u pogledu estetike. Varijante izrade samih zuba su raznolike pa zapravo i zubi mogu izgledati kao da su pojedinačno napravljeni.

Moramo napomenuti da je kada je god moguće tada je bolja varijanta napraviti all on five i all on six (varijanta gdje se ugrađuje 5 ili 6 implantata). U slučajevima kada je to nemoguće zbog nedostatka kosti ili je financijska narav u pitanju all on four zadovoljit će sve one koji ne žele imati klasičnu protezu na skidanje.

Koja je varijanta najbolja za Vas?

Obratite se Dentalnoj medicini Ereš-Dugalija za savjet gdje će Vam mr.sc.Ivana Ereš-Dugalija dr.med.dent. Mr.sc.in Oral Implantology objasniti mogućnosti rješavanja Vaše bezube čeljusti.