Digitalna protetika je naziv za najprecizniju izvedbu Vaših protetskih radova. Naravno ona uključuje vrhunsko znanje i iskustvo terapeuta koji u sinergiji s tehnologijom može postići pravu umjetnost kako izgleda tako i funkcije Vaših novih zubi. Priprema pacijentovih zubi mora biti izvršena od spretnog stručnjaka koji vlada znanjem iz svih područja stomatologije kako endodoncije, kirurgije, parodontologije, tako i šećera na kraju stomatološke protetike. Sve ove predradnje moraju biti kvalitetno odrađene kako bi protetski nadomjestak godinama zadovoljavao i uveseljavao vlasnika pri svakom zagrizu i pogledu u ogledalo.

Nakon odrađenih svih predradnji kako bi Vaša usta i zubi bili zdravi prelazimo na temu ovog članka, a to je digitalno. Što to znači u stomatologiji?

Postoji više vrsta digitalnih uređaja koji pomažu stomatologu protetičaru da dođe do zadanog cilja. U Dentalnoj medicini Ereš-Dugalija koristimo vrhunske intraoralne skenere Primescan i Omnicam firme Dentsply Sirona koji osim što zamjenjuju klasične nelagodne otiske omogućavaju preciznost otiska koja je neusporediva s konvencionalnim metodama otiskivanja. U ovom slučaju svakako vrijedi brzina je vrlina jer u samo nekoliko sekundi možemo dobiti savršeni scan Vaših zubi.

Nakon skeniranja zubi i privremenog protetskog rada pacijent može kući s osmjehom na licu kroz nekoliko dana, a u većini slučajeva i za 24 sata. Ako se pitate kako je to moguce sada ćete saznati.

Nakon skeniranja Vaš digitalni otisak za par sekundi se nalazi u našem digitalnom laboratoriju gdje naši vrhunski stručnjaci rade uz pomoć CEREC softwarea Vaše modele i u suradnji s doktorima dentalne medicine kreiraju Vaš novi osmjeh uzimajući u obzir Vaše želje . Nakon kreiranja osmjeha pristupamo izradi samog rada gdje nam opet pomažu strojevi. Naš laboratorij posjeduje dvije vrhunske glodalice. To su Dentsply Sirona Cerec MC XL i Inlab Cerec MCX5. One omogućuju izradu zubi od svih najmodernijih materijala: Emax,Empress, ZirCAD Prime i dr. koji su savršen odabir za prirodnost Vaših nadomjestaka . Naravno sama izrada zubi tu ne završava. Novi nadomjestak se provjerava na printanom modelu dobivenom 3Dprinterom Formlab 3D i zatim se individualizira preciznim rukama naših stručnjaka. Kad je rad gotov i zadovoljava unaprijed zadani cilj pacijentu se prezentira u ustima. Na obostrano zadovoljstvo fiksira se trajno u ustima i možete svoj osmjeh ponosno pokazati odmah pri izlasku iz naše ustanove.

Digitalna protetika je kako smo objasnili sinergija znanja, stručnosti i spretnosti stomatologa protetičara, tehničara i vrhunskih digitalnih aparata koji rade sa vrhunskim materijalima.

U Dentalnoj medicini Ereš-Dugalija puno pažnje se posvećuje individualizaciji svakog rada na pojedinom pacijentu. Za nas je svaki pacijent jedinstven i svaki osmjeh ima osobnu notu koja stoji tom pacijentu. Nemojte zaboraviti da su zubi dio ukupne slike koja se zove Vaš izgled.

Vaš novi osmjeh Vas čeka u Dentalnoj medicini Ereš-Dugalija!