Danas postoji puno materijala koji nadomještaju zube koji nedostaju, a da to ne izgleda umjetno. Pri odabiru materijala svakako se najbolje posavjetovati sa svojim terapeutom kako bi se opravdala očekivanja protetskog nadomjeska u smislu estetike, ali i funkcije. Moderni materijali zamijenili su klasične, što ne znači da su oni potpuno izbačeni.

Tako je primjerice metal keramika ponekad neophodna vrsta materijala kako bi se zadovoljila funkcija. Naravno kada god je moguće bolje je odabrati cirkon keramiku jer je ona puno prirodnija od metal keramike.

 

Kod mostova sa većim rasponima u smislu nadoknade zubi cirkon keramika će ispuniti sva očekivanja. Od cirkon keramike koristimo Emax ZirCAD i CERCON.

Emax ZirCAD  prime Ivoclar vivadent volimo  nazivati i one disc solution. To je materijal izuzetne kvalitete i estetike. Dobar je i za pojedinačne članove, pa sve do mostova od 14 članova.

Cercon hT ML Dentsply sirona najsnažniji je potpuno keramički materijal na tržištu. Potpuno je usklađen za rad sa Dentsply Sirona uređajima kojima je opremljen cijeli naš digitalni laboratorij. Njegova visoka translucencija imitira samu prirodnost zuba, a idealan je i za šihtanje keramike.

 

Kod pojedinačnih krunica mi biramo materijal IPS Emax CAD. To je vrsta staklo keramike s visokim stupnjem translucencije koja u kombinaciji s visokom estetikom daje očaravajući rezultat i za samog pacijenta, a tako i nas. Ima mogućnost imitiranja prirodnosti zuba, a opet osigurava dovoljnu čvrstoću. 

 

Vrlo popularne ljuskice izrađujemo od IPS Empress CAD keramike koja se potpuno saživi sa okolnim prirodnim zubima i daje maksimalnu prirodnost. Ima kameleonski efekt što je drugim riječima sreća jednog tehničara. Leucitom ojačana staklo keramika, vrlo homogena i omogućuje perfektnu prolaznost svjetla, te samim time oduševljava nas kao korisnike svojom prirodnom translucencijom i visokom estetikom.

 

Bitno je napomenuti da se kod nas svi nadomjesci rade CAD/CAM tehnologijom što garantira njihovu preciznost i vrhunsku izvedbu koja rezultira maksimalnom estetikom. Posebna se pažnja posvećuje prirodnosti i individualnosti svakog pojedinog slučaja bilo da je netko došao po svoj smile makeover ili želi samo ljepše izgledati, a da okolina ne primijeti veliku promjenu.

 

U našoj klinici koriste se samo vrhunski materijali koji se zahvaljujući našim djelatnicima pretaču u vrhunske zubne nadomjeske. Ako imate nedoumica što je za Vas najbolji izbor slobodno se obratite na besplatnu konzultaciju kako bi zajedno kreirali Vaš novi osmjeh.

 

 

Pisale: Mr. sc. Ivana Ereš- Dugalija dr.med.dent. i Lores Kores, dentalni tehničar