Tretman krvnom plazmom je revolucionarna metoda regeneracije i pomlađivanja vlastitim stanicama iz vaše krvi bez ikakvih dodataka. Moć regeneracije temelji se faktorima rasta i matičnim stanicama, te se primjenjuje u regeneraciji mnogih organskih sustava (koža,koljena,ligamenti). Mi ćemo se fokusirati na mnogobrojne dobrobiti u regeneraciji kože.

Zbog rastuće svijesti o estetici, moderna medicina u skladu sa potražnjom dolazi do  rješenja čak i za pacijente koji nisu skloni invazivnim estetskim zahvatima. Tu tretman pomlađivanja krvnom plazmom dolazi na tron neinvazivnih i prirodnih zahvata jer se njome ne unose nikakvi sintetski spojevi.

 

KAKO IZGLEDA POSTUPAK?

Sam postupak traje 20tak minuta i svi se koraci rade pred vama. Prvi je korak vađenje krvi u posebno prilagođene epruvete koje se zatim stavljaju u centrifugu. Centrifuga u svom procesu izdvaja plazmu bogatu faktorima rasta i matičnim stanicama. Za to se vrijeme radi priprema i čišćenje lica. Nakon završenog procesa,10tak min kasnije, pripremljena se plazma aplicira posebnim iglicama i dermapenom u vašu kožu. Tretman je potpuno prirodan.

Prp tretman svoj maksimalni potencijal postiže u tretiranju oštećene (ožiljci,sunčeva oštećena,hiperpigmentacije..), beživotne, dehidrirane kože. Učinak se vidi isti dan, no vrhunac nakon mjesec dana. Kako bi se iskoristio puni potencijal stanica potrebno je napraviti 2-3 tretmana. Drugi tretman se radi 4 tjedna nakon prvog, a treći 4-6 tjedana nakon prethodnog. Na godišnjoj razini za „održavanje“ preporučljivo je raditi 2-3 tretmana,makar nema određene granice s obzirom da je to 100% prirodan tretman.

 

KOJE SE REGIJE MOGU TRETIRATI?

  • Lice (bore, ožiljci, hiperpigmentacije, suha dehidrirana koža)
  • Vrat
  • Dekolte
  • Ruke
  • Vlasište

 

TKO JE KANDIDAT ZA TRETMAN KRVNOM PLAZMOM?

 

Gubitak kolagena igra  ključnu ulogu u starenju, a njegova smanjena produkcija  počinje već prije 30te godine . Ako nam je cilj „zamrznuti“ godine, onda bi to bio dobar početak. No, to ne znači da ga kasnije nije potrebno provoditi. S obzirom da on potiče nastanak novog kolagena i novih mladih krvnih žila sa svim ostalim benefitima, dobne granice nema te se može raditi bilo kada.

 

DJELOVANJE

Glavni mehanizam je potaknuta diferencijacija stanica sa stimulacijom potrebnih stanica za regeneraciju. Ključnu ulogu igraju faktori rasta koji uz matične stanice u našem tkivu potiču stvaranje novog kolagena, poboljšavaju lokalnu prokrvljenost odnosno mikrocirkulaciju, te se na taj način postiže stimulacija obnove kože.

Tretmanom se uz popravak već nastale štete, usporava starenje, odnosno postiže „zamrzavanje vaših godine“ na licu. Nakon tretmana nema promjene u ekspresiji lica.

 

KOJI JE UČINAK TRETMANA

  • Usporen proces starenja
  • Pomlađena, hidrirana koža
  • Smanjenja vidljivost ožiljaka
  • Postizanje ujednačenog tena, odnosno smanjenje hiperpigmentacija
  • Povečana produkcija kolagena
  • Nastanak novih krvnih žila i poboljšanje mikrocirkulacije
  • Smanjenje nazolabijalnih bora, bora smijalica i sitnih bora lica

 

 

ŠTO OČEKIVATI NEPOSREDNO NAKON TRETMANA?

 

Nakon tretmana moguća je pojava crvenila zbog tretiranja mikroiglicama, te se lice doima „punije“ zbog povećane prokrvljenosti i volumena plazme.

Većina pacijenata se već nakon par sati vraća uobičajenim aktivnostima.

Odmah nakon tretmana vidi se poboljšanje u vlažnosti, teksturi i tonusu kože.

Nakon mjesec dana dolazi do nastanka novog kolagena i krvnih žila, te nestaju neželjene bore.

 

 

 Piše: Luka Hanžek, dr.med.dent.